Usein kysytyt kysymykset

Vuokrauspalvelumme sisältää kohteen vuokratason arvioinnin, asunnon markkinoinnin sekä asunnon esittelyt (jossa esittelijä aina paikalla). Käsittelemme vuokra-asuntohakemukset, tarkastamme hakijoiden luottotiedot ja esittelemme hakijat vuokranantajalle, jolloin saat itse valita vuokralaisen hakijoiden joukosta. Laadimme valitulle vuokralaiselle asuntoon vuokrasopimuksen.

Tarkastamme asunnon vuokralaisten vaihtuessa ja toimitamme laajan tarkastusraportin kuvineen, jotta vuokranantaja saa myös hyvän käsityksen asunnon kunnosta. Luovutamme avaimet uudelle vuokralaiselle ja huolehdimme, että tarvittavat vakuudet on hoidettu ennen avainten luovutusta.

Normaalia kulumista tapahtuu aina, mutta mikä lasketaan normaaliksi kulumiseksi? Normaali tai tavanomainen kuluminen on ajan saatossa tapahtuvaa kulumista. Mitä pidempi vuokrasuhde kyseessä, sitä enemmän kulumaa tavanomaisesti tulee. Lyhyemmissä vuokrasuhteissa asuntoon saa tulla vähemmän jälkiä.

Normaalia kulumista ei ole äkillisesti syntyneet jäljet tai vahingot. Merkittävät isot jäljet tai huomattava määrä jälkiä esimerkiksi seinissä tai lattioissa, (kuten esimerkiksi porausjäljet television tai ison hyllyn ripustamisesta seinään, isot kulumat lattioissa), eivät myöskään ole normaalia kulumista.

Lähetämme vuokranantajalle huoneiston lopputarkastuksen jälkeen kattavan tarkastusraportin kuvineen, josta vuokranantaja voi nähdä huoneiston kunnon ja siivoustason. Mikäli huoneiston kunnon puolesta ei ole vaateita vakuudesta pidättämiselle, ja kaikki huoneiston avaimet on palautettu, voi vakuuden palauttaa vuokralaiselle. Ennen palautusta kannattaa kuitenkin varmistaa, että vuokralainen on maksanut kaikki vuokrat ja mahdolliset käyttökorvaukset, kuten esimerkiksi loppuvesilaskun. Vakuus tulee palauttaa vuokralaiselle viipymättä, kun nämä edellä mainitut kohdat ovat kunnossa.

Vuokranantaja ei voi korottaa vuokraa yksipuolisesti. Vuokrankorotustavasta ja ajankohdasta on hyvä sopia jo vuokrasopimuksen ehdoissa. Mikäli vuokrankorotuksesta ei ole sovittu sopimuksentekohetkellä, vuokrankorotusneuvottelut tulee aloittaa hyvän vuokratavan mukaisesti vähintään 6 kuukautta ennen korotetun vuokran voimaantuloa.

Vuokrankorotus voidaan tehdä muun muassa indeksiehtona tai prosenttikorotuksena. Myös sopimusehtojen mukaisen korotuksen tekemisestä täyty ilmoittaa vuokralaiselle kirjallisesti. Suositus on, että korotuksesta ilmoitetaan vähintään kuukautta ennen korotetun vuokran voimaantulopäivää.

Hallinnointipalvelumme hoitaa vuokrankorotukset, vuokralaisvaihdokset ja vuokravalvonnan. Samalla tarjoamme asiakaspalvelun vuokralaisille. Vuokrakohteiden hallinnoinnin ulkoistaminen säästää huomattavasti sijoitusasunnon omistajan aikaa. Hallinnointimme tehtävä on paitsi helpottaa omistajan työtaakkaa, myös huolehtia siitä, että omaisuus tuottaa ja sen arvo kehittyy positiivisesti. Vuokranantaja, ota meihin yhteyttä täältä!